Avstrijska vetrna industrija okrepljena s sredstvi EU

17 septembra, 2020

Evropska investicijska banka (EIB) in UniCredit Bank Austria sta sporočili, da bosta skupaj zagotovili 107,4 milijona evrov za razvoj ene največjih avstrijskih vetrnih elektrarn. Zahvaljujoč naložbi bo objekt zmogljivosti 143 MW, ki bo lahko oskrbel več kot 90.000 domov z električno energijo.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Avstrija je med vodilnimi v boju proti podnebnim spremembam v Evropi s številnimi praksami, ki naj bi ji pomagale doseči podnebno nevtralnost v naslednjih nekaj letih. Širitev uporabe in pridobivanja obnovljivih virov energije so ambicije avstrijske vlade, saj želi država do leta 2030 celotno oskrbo z energijo ustvariti iz obnovljivih virov.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

 

Prizadevanja za zaščito podnebja

Ob objavi naložbe je evropski komisar za gospodarstvo Paolo Gentiloni povedal: »Evropska unija danes potrjuje svojo zavezanost podpori obnovljivi energiji v Avstriji in državi pomaga doseči cilje glede razogljičenja. S takšnimi projekti bomo dosegli cilje evropskega zelenega dogovora in do leta 2050 dosegli podnebno nevtralnost.«

Podpredsednik EIB, pristojen za projekt v Avstriji, Andrew McDowell pa je dodal: »Avstrija odločno nadaljuje s prehodom na trajnostno, konkurenčno in varno oskrbo z energijo. Razvoj vetrne energije igra pomembno vlogo pri tem energetskem prehodu. Zato z velikim veseljem pozdravljamo sodelovanje s skupino PÜSPÖK in gradnjo nove vetrne elektrarne v deželi Gradiščansko.«

 

Vir. The Mayor Eu

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 248 times, 6 visits today)