Velenje nadgrajuje sistem Bicy

15 novembra, 2019
Foto: velenje.si

Včeraj so z Mestne občine Velenje obvestili, da sistem za izposojo mestnih koles Bicy ne bo obratoval od danes do predvidoma 1. marca 2020:  “V tem času bomo sistem posodobili in nadgradili, zato bo potrebno na Zavodu za turizem Šaleške doline stare kartice za izposojo koles zamenjati z novimi.”

Z nadgradnjo celotnega sistema izposoje mestnih koles bodo zastarelo informacijsko tehnologijo in opremo zamenjali s sodobno, ki bo omogočala izboljšano uporabniško izkušnjo in nadzor.

V prihodnjih mesecih bodo nadgradili 10 informacijskih terminalov za registracijo in komunikacijo s posameznimi priklopnimi mesti ter 86 stojal z elektroniko za zaklepanje, identifikacijo koles in talna vodila za kolesa. “Stebriček, ki je namenjen električnim kolesom, omogoča takojšnjo avtomatsko polnjenje ob priklopu e-kolesa. Predelava 57 Krpanovih koles bo zajemala zamenjavo zaklepnega dela na kolesu s konektorjem in oddajnikom. Opravili bomo 12 montaž na lokaciji (z vsem potrebnim drobnim materialom), vzpostavili in zagnali novo različico sistema (na lokaciji montirali sistem, ga priključili in povezali s strežnikom),” so še povedali.

Predvidoma od 1. marca 2020 dalje bo v sistemu Bicy možna izposoja 57 klasičnih in 9 električnih koles na 14 izposojevalnih postajah. Po nadgradnji sistem ne bo več kompatibilen s sistemom Občine Šoštanj.

Uporabnikom je na voljo tudi aplikacija Bicy App, ki ponuja informacije o tem, kdaj so kolesa dostopna na kateri izmed 14 postaj (4 od teh so prilagojene tudi električnim kolesom).

 

Vir: velenje.si

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 73 times, 3 visits today)