Zloženka s kislim zeljem – ljubitelji musake boste navdušeni

15 januarja, 2022

Kislo zelje je pravo slovensko super živilo, obilo ga je na voljo, je cenovno ugodno in, seveda, nadvse okusno. Musaka velja za jed, ki se jo pripravlja občasno, za goste, predvsem pa malce dlje časa. Je sicer relativno nezahtevna, tudi časa ne porabimo prav veliko. Tokrat smo se odločili, da jo poskusimo s kislim zeljem.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Musaka s kislim zeljem. Kuhan krompir v rezinah zložite v pekač, nanj položite že prepraženo kislo zelje, nato splet plast krompirja. Po vrhu naložite dobro mero kisle smetane in po želji tudi nekaj sira.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Sestavine (za 2 večerji ali za 4 priloge):

  • 4 srednje veliki krompirji
  • 1 čebula
  • kislo zelje
  • maslo
  • začimbe (priporočamo dimljeno papriko in cel poper)
  • kisla smetana
  • nariban sir
  • jajce

Priprava:

Olupite in narežite krompir na rezine ter ga skuhajte. V ponvi prepražite sesekljano čebulo, dodajte kislo zelje in začimbe ter na srednjem ognju dušite. Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. V namaščen pekač denite plast krompirja, plast zelja, plast kisle smetane in ponovite še enkrat vse plasti. Po vrhu potresite s sirom. Pecite 20-25 minut oz. toliko časa, da zgornja plast rahlo porjavi.

 

(Visited 407 times, 89 visits today)