V največji vročini iščemo nove in nove ideje za lahke obroke. Hkrati pa bučke po vrtovih bujno poganjajo. Tako smo sešteli 1 + 1 in poskusili s popularnim špageti iz bučk!

Sestavine:

  • bučke
  • omaka po izbiri

Priprava:

Špagete iz bučk najlažje pripravite s pomočjo spiralnega rezalnika (ta je lahko ročen in priročen, namizni in ročen ali pa bolj avtomatiziran). Lahko jih sicer tudi narežemo na zelo tanke rezine, podobno kot za julienne.

Špagete iz bučk lahko jemo surove, pokapane z nekaj olivnega olja, lahko jih zelo zelo na hitro skuhamo v kropu ali pa jih – tudi zelo na hitro – prepražimo na malce olja.

Omaka, ki se po mnenju mnogih najbolj poda k takšnim zelenjavnim špagetom, je sila preprosta: paradižnikova. Potrebuje le malo dodatkov po želji, po vrhu pa še malo parmezana za sladokusce.

Več jedi iz bučk pa TULE.

(Visited 494 times, 1 visits today)
Close