Slan karamelni sladoled

25 avgusta, 2020

Karamela in sol sta dober par. Delujeta v piškotih, še bolje pa v sladoledu. Za res posebno ledeno sladico potrebujemo zgolj 6 sestavin in malo dobre volje.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Potrebujemo:

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

  • 1,5 skodelice namočenih indijskih oreščkov
  • 1 skodelico izkoščiščenih datljev
  • 2 čajni žlici melase (če je ni v shrambi, jo lahko nadomestite z medom)
  • 1 čajna žlička vanilijeve esence (lahko tudi izpustite ali nadomestite z vanilijevim strokom)
  • 1 čajna žlička morske soli

Priprava:

Splaknite in malce osušite indijske oreščke in jih dajte v blender, kjer ste že zmešali vse ostale sestavine. Maso vsaj za 5 ur postavitev v zamrzovalnik. Preden sladoled postrežete, ga deset minut pustite na sobni temperaturi.

NAMIG: Prelijte z doma narejeno karamelo in posujte s ščepcem grobo mlete morske soli.

 

Vir: onegreenplanet.org

(Visited 197 times, 2 visits today)