Recept: veganski borovničev sladoled

8 avgusta, 2020

Borovničev sladoled iz domačih ali nabranih borovnic je nekaj najboljšega – prileže se za zajtrk, malico, kot posladek ali lahek večerni obrok. Zelo preprosto in vegansko!

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine:

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

  • borovnice
  • rastlinska smetana za stepanje

Priprava:

Zmiksamo borovnice (lahko uporabimo sekljalnik, blender ali karkoli podobnega. Dodamo rastlinsko smetano (približno polovično količino kot je sadne mase, lahko pa tudi enako, odvisno, kako kremen sladoled želite). Zmiksamo.

Predenemo v servirne (porcijske) skledice in zamrznemo za pribl. eno uro. Če bomo sladoled pustili v skrinji dlje časa, ga vmes premešamo oz. pred serviranjem malce odtajamo.

borovničev sladoled

borovničev sladoled

(Visited 312 times, 1 visits today)