Polenta s pestom, paradižniki in parmezanom

6 junija, 2021
polenta

Polenta s pestom je jed, ki že diši po poletju, kajne? In zakaj tudi ne, tu je junij, vreme pa končno poletno oz. letnemu času primerno. Polenta s pestom je pripravljena zelo hitro in, lahko tudi, zelo enostavno.

Sestavine:

  • polenta
  • pesto (klasičen iz bazilike in pinjol ali čemažev)
  • češnjevi paradižniki
  • parmezan
  • sveža zelišča
  • pinjole ali sesekljani mandlji

Priprava:

Skuhajte polento, najboljša je kuhana na kombinaciji mleka in zelenjavne juhe nemesto vode (lahko jo obogatite tudi s parmezanom). Nalijte jo v skledice ali v pekač, tako da jo lahko, ko se ohladi, postrežete v obliki rezin ali pudinga.

Ko je polenta ohlajena in strjena, pripravite pesto in/ali ga pogrejte. Polento denite na krožnike, prelijte z vročim pestom, posujte z naribanim parmezanom, dodajte češnjeve paradižnike, po želji pa še pinjole in sveža zelišča. Dodate lahko tudi kakšno kapljico olivnega olja.

(Visited 76 times, 5 visits today)