Domači piškoti z jabolki in prazničimi začimbami

27 novembra, 2021

Poezija jeseni v ustih – tudi tako bi lahko poimenovali tele mehke in hkrati krhke piškote z jabolki in cimetom. Stranski učinek peke piškotov doma pa je – cela kuhinja tako zelo diši!

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine:

  • 1/2 skodelice zmehčanega masla
  • 3/4 skodelice sladkorja
  • 3/4 skodelice rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • malo vanilijeve arome ali zavojček sladkorja
  • 1/4 skodelice jabolčnega soka
  • 2 zvrhani skodelici večnamenske moke
  • 1 žkička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2-3 žlice cimeta
  • po ščep: soli, muškatnega oreška, klinčkov
  • skodelica in pol nasekljanih olupljenih jabolk
  • po želji: dodate lahko tudi sesekljane orehe
  • po želji: sladkor v prahu za posip

Priprava:

Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. V skledi zmiksajte maslo z obema sladkorjema, vmešajte jajce, vanilijo in jabolčni sok. V drugi skledi presejte suhe sestavine in jih premešajte, nato jih dodajte mokrim in premešajte, da se povežejo, ne preveč. Dodajte še koščke jabolk in po želji orehe.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Z žlico nanašajte testo na s peki papirjem obložen pekač, vsaj nekaj cm narazen. Lahko jih oblikujete tudi v kroglice. Piškoti so pečeni v 13- 15 minut – toliko, da porjavijo.

Pustite, da se ohladijo, nato pa jih lahko posujete še s sladkorjem.

 

 

(Visited 151 times, 1 visits today)