8:00 dop KULINARIKA IN RECEPTI

6 nasvetov za popoln pire krompir

Pire krompir se sliši povsem vsakdanja priloga, toda v resnici so kuharji po vsem svetu naredili iz njega pravo umetnost. Kakšen pa je popoln pire krompir?

V osnovi vsakdo, ki je že kdaj stal v kuhinji, ve, kako se pripravi pire krompir. Da pa bo ta popoln, smo poiskali nekaj namigov.

  1. Za pire krompir je najbolj primeren moknati ali škrobnati krompir.
  2. Krompir pričnite kuhati v hladni in ne topli vodi. Le tako se bo povsem enakomerno skuhal.
  3. Kuhajte cel, neolupljen krompir, čeprav traja dlje časa.
  4. Segrejte maslo in smetano, preden jih primešate pireju. Tako bo krompir bol kremast in mehak.
  5. Uporabite ročno orodje za mečkanje krompirja in nikoli krompirja za pire ne miksajte ali stiskajte s paličnim mešalnikom.
  6. Pravi pire krompir ne vsebuje popra, kaj šele drugih začimb. Sol je edina začimba, ki se doda pire krompirju.
(Visited 529 times, 1 visits today)
Close