6 nasvetov za popoln pire krompir

30 decembra, 2021

Pire krompir se sliši povsem vsakdanja priloga, toda v resnici so kuharji po vsem svetu naredili iz njega pravo umetnost. Kakšen pa je popoln pire krompir?

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

V osnovi vsakdo, ki je že kdaj stal v kuhinji, ve, kako se pripravi pire krompir. Da pa bo ta popoln, smo poiskali nekaj namigov.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

  1. Za pire krompir je najbolj primeren moknati ali škrobnati krompir.
  2. Krompir pričnite kuhati v hladni in ne topli vodi. Le tako se bo povsem enakomerno skuhal.
  3. Kuhajte cel, neolupljen krompir, čeprav traja dlje časa.
  4. Segrejte maslo in smetano, preden jih primešate pireju. Tako bo krompir bol kremast in mehak.
  5. Uporabite ročno orodje za mečkanje krompirja in nikoli krompirja za pire ne miksajte ali stiskajte s paličnim mešalnikom.
  6. Pravi pire krompir ne vsebuje popra, kaj šele drugih začimb. Sol je edina začimba, ki se doda pire krompirju.
(Visited 460 times, 17 visits today)