3:05 pop GRADNJA

V Rogaški Slatini na ogled razstava Bivanje z lesom

Po tem, ko je obiskala nakupovalna središča v Kranju, Kamniku in Celju, je ta teden otvoritev potujoče razstave Slowoodlife – Bivanje z lesom potekal v Bobrovem centru v Rogaški Slatini. 

Razstava obsega 30 panojev, na katerem so predstavljeni najkakovostnejši ponudniki lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa ter turizma v lesu. Razstava je dvojezična, s slovenskimi in angleškimi vsebinskimi opisi, podpira jo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorat za lesarstvo v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija.

“Razstava prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje. Razstava po eni strani spodbuja pozitivni odnos do lesa in popularizira kulturo gradnje in rabe lesa, po drugi pa omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti. Vseslovenski road-show dogodek predstavlja izbor kakovostnih lesenih produktov in objektov, postavljenih v različnih geografskih in ekonomskih okoljih; poleg arhitekturne in vsebinske zasnove stanovanjskih, javnih, poslovnih in turističnih objektov, namenja prostor in dialog dizajnerski leseni opremi prostorov, pohištvu in projektom v lesu,” so jo opisali organizatorji.

Po Rogaški Slatini se razstava seli še v Ljubljano, Novo Gorico, Maribor in Mursko Soboto.

(Visited 160 times, 1 visits today)
Close