Stanovanjski sklad v Mariboru gradi nova stanovanja

16 marca, 2020
Andreja Šalamun
Stanovanjski sklad v Mariboru gradi nova stanovanja

Kar 400 novih stanovanj bo Stanovanjski sklad RS zgradil v Mariboru, natančneje v soseski Pod Pekrsko gorco. Od teh jih bo 88 v leseni gradnji, ki jo z desetimi milijoni evrov sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor (MOP). Kot so pojasnili na skladu, je projekt sredstva pridobil na Javnem razpisu  za sofinanciranje demonstracijskih projektov javne večstanovanjske gradnje ob upoštevanju načel trajnostne gradnje z lesom.

 

Na skladu pravijo, da bosta sva objekta z 88 najemniškimi stanovanjskimi enotami in s skupno garažo ustrezala merilom trajnostne gradnje. »Predvidena je lesena nosilna konstrukcija nadzemnega dela, učinkovito prezračevanje z rekuperacijo toplote in parkirna mesta opremljena s polnilnicami za električna vozila. Objekta bo odlikovala tudi nizka gostota pozidave, odlična lokacija ob zelenih površinah in vpetost v mestno okolje,« naštejejo.

 

V prvi fazi bo zgrajenih 212 stanovanj 

V prvi fazi, katere vrednost znaša skoraj 24 milijonov evrov (brez DDV), naj bi zgradili 212 stanovanj, med njimi tudi 88 v leseni gradnji. Končana naj bi bila predvidoma marca 2022.

V sklopu stanovanjske soseske je predvidena tudi umestitev dveh stavb s skupno 60 oskrbovanimi stanovanji, dnevnega centra aktivnosti za starejše ter javni program v delu pritličjih objektov, predvidoma trgovske in storitvene dejavnosti, še pojasnijo na skladu. 

Več si lahko preberete na https://ssrs.si/projekti/maribor/predstavitev-soseske/

 


Nazaj na kategorijo GRADNJA.

Nazaj na kategorijo gradnja.
(Visited 161 times, 1 visits today)