Razvajanje v objemu domače kopalnice

15 julija, 2020
Andreja Šalamun, Vesna Bizjak

Da bi se sprostili, si odpočili do vsakdanjih skrbi in napolnili baterije, ni treba, da se podate na masažo, v lepotilni salon, velnes ali na podaljšan vikend v luksuzni hotel. Vse to si lahko zagotovite tudi v varnem zavetju doma. 

 

Kako se torej lotiti urejanja domačega kotička za razvajanje? Kateri elementi so nujni in zakaj? Če imamo v stanovanju ali hiši dovolj prostora, si je zagotovo smiselno ustvariti domači center dobrega počutja. Kot pravi arhitektka Tina Okoren iz arhitekturnega studia TO arhitektura, si lahko tega uredimo v posebnem prostoru in vanj prenesemo »luksuz«, ki ga sicer ponujajo večji centri. V prostor postavimo savno, masažno kad, tuš s stropno prho, ga opremimo z udobnim ležalnikom in diskretno osvetlimo prostor. Ob nežni, sproščujoči glasbi, svečkah in dišavah si privoščimo dolgo kopel v masažni kadi ali trenutke miru in samote v domači savni ter se čim bolj umirjeni zleknimo na udoben ležalnik. 


Kopalnico spremenite v velnes

Pri prostorskih omejitvah lahko velnes postane kar domača kopalnica. »Opremimo jo z udobno prostostoječo kadjo, z mizico in prostostoječim umivalnikom, ki naj ne bosta bele barve, nad kad pa postavimo viseče svetilo, če so stropi dovolj visoki,« pravi Tina Okoren. Doda, da naj bodo tako armatura kot dodatki črne ali bele barve, lahko pa so tudi mat zlate, rožnate zlate, črne z nikelj in inox dodatki. Poseben čar bo prostoru dalo okroglo ogledalo ali slika večjih dimenzij in z vpadljivim baročnim okvirjem, ki je zadaj osvetljen, privoščite pa si lahko tudi steno z dizajnersko tapeto ali trendovsko keramiko večjega formata. 

Na odprte police položite mehke brisače enakih barv z vezenimi robovi ali začetnicami, ki niso zložene, ampak so zvite, njihove barve pa naj se ujemajo z drugimi barvami v prostoru. Poskrbite tudi za primerno svetlobo in namestite luči, ki jih lahko po potrebi zatemnite. V prostor postavite sobne rastline, ki imajo rade vlago, ne pozabite pa niti na svečke, dišave in glasbo. 

Če si želite savno, pa je nimate kam umestiti, si lahko pomagate z lesenim sodčkom s paro, ki zavzame malo prostora in učinkuje kot parna savna ali manjša infra savna, svetuje sogovornica.

https://www.kolpasan.si/

Dizajn kopalnice je enako pomemben kot dizajn dnevne sobe

„Zakaj ne bi visokih zahtev za bivalno okolje prenesli tudi v kopalnico? S kakovostnimi materiali, individualnimi barvami in nenavadnimi oblikami lahko postane kopalnica nov življenjski prostor,“ poudarjajo v družbi Kolpa, ki med drugim ponuja barvne kopalne kadi, nove dizajne kopalniškega pohištva z drznimi linijami, oblikami in dodatki ter vse za domači SPA.

Nazaj na kategorijo gradnja.
(Visited 73 times, 1 visits today)