Avtor / Vlado Kadunec 9:44 dop GRADNJA

Naložba v kakovostne poslovne prostore se izplača

Posodobljeni poslovni prostori po zamisli veščega arhitekta spodbudno vplivajo na vzdušje zaposlenih in poslovne rezultate

Sodobna delovna mesta niso več majhne ločene pisarne, s fiksno opremo in določeno funkcijo, saj se podjetja in načini dela spreminjajo tako hitro, da terjajo fleksibilnost tudi pri opremi in prostoru. Sodobne pisarne so tako večinoma veliki, večnamenski, fleksibilni prostori, ki zaposlenim omogočajo bolj sproščeno okolje in medsebojno sodelovanje, del prostorov pa je namenjen tudi počitku in neformalnem druženju ob prigrizku oziroma malici.

Foto: arhiv Gonzaga

Foto: arhiv Gonzaga

Manj formalno okolje, z bolj sproščenim odnosom do dela, spodbuja kreativnost in osredotočenost na delo. Domišljeno zasnovani delovni prostori prispevajo k pozitivnim finančnim rezultatom na več načinov. Zaradi večje učinkovitosti zaposlenih, ki jim nudi premišljeno zasnovano delovno mesto, lahko dobiček zaradi nižjih stroškov dela raste. Stroški dela se znižajo tudi zaradi manjše odsotnosti z dela in manjše fluktuacije zaposlenih. Ker je storilnost višja, lahko podjetje isti obseg dela opravi tudi z manj zaposlenimi. Tudi stroški upravljanja nepremičnine se zaradi boljšega izkoristka prostorov znižajo. Nižji operativni stroški lastniku podjetja zagotavljajo dober donos na naložbo prenove. In nenazadnje, podjetje s sodobnimi delovnimi pogoji so tudi bolj zaželena med nadarjenimi iskalci zaposlitev.

Vlado Kadunec

(Visited 238 times, 1 visits today)
Close