Sprejet dogovor za bančno kreditiranje gospodinjstev in podjetij

11 junija, 2020
Samo Kranjec

Evropski parlament in države članice so sprejeli dogovor glede bančnega svežnja, ki bo olajšal bančno kreditiranje gospodinjstev in podjetij po vsej EU.

»Namen tega svežnja, ki ga je konec aprila letos predlagala Komisija, je zagotoviti, da bodo banke lahko še naprej posojale denar za pomoč gospodarstvu in pomagale ublažiti hude posledice pandemije koronavirusa za gospodarstvo,« poročajo s Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Evropski komisar za gospodarstvo za ljudi Valdis Dombrovskis je ob tem povedal: »Te izjemne zakonodajne spremembe bodo bankam omogočile ohranitev likvidnostnega toka, kar bo gospodinjstvom in podjetjem omogočilo, da dobijo finančna sredstva, ki jih potrebujejo. Komisija se medtem že dogovarja z evropskim finančnim sektorjem za nadaljnje možnosti podpore državljanom in podjetjem ob ohranjanju finančne stabilnosti.«

»Današnji dogovor bo omogočil, da bo pomoč na voljo kar čim prej, in bo s tem ublažil šok, ki ga povzroča pandemija, pripravil temelje za hitro okrevanje ter ohranil stabilnost bank,« še pravijo na Predstavništvu.

Nazaj na kategorijo gospodarstvo.
(Visited 45 times, 1 visits today)