Podjetjem s problematičnih območij mikrokrediti podjetniškega sklada

5 januarja, 2021
Andreja Šalamun

Slovenski podjetniški sklad bo tudi letos podjetjem, ki poslujejo na območjih z visoko brezposelnostjo in obmejnih problemskih območjih nudil ugodne mikrokredite. Prvi prijavni rok v letošnjem letu je 1. februar, podjetja pa lahko dobijo od 5.000 do 25.000 evrov posojila pod zelo ugodnimi pogoji, zagotavljajo na podjetniškem skladu.

Skupaj je na razpisu iz lanskega leta na voljo 7,9 milijona evrov, kar naj bi zadostovalo za podporo okoli 320 mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

Kredit lahko krije do največ 85 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov projekta, a največ 25.000 evrov, stroški kredita pa se ne zaračunavajo, so pojasnili na skladu in dodali, da so zahteve po zavarovanju v razpisu glede na trg nižje, prav tako so nižje obrestne mere. Ročnost kredita je do 60 mesecev, sklad pa podjetjem omogoča koriščenje moratorija do šest mesecev.

Letos osem prijavnih rokov

Poleg februarskega bodo letos omogočili še sedem prijavnih rokov. Kot pravijo na skladu, je cilj ukrepa med drugih ohraniti delovna mesta v tovrstnih območjih oz. spodbuditi nastanek novih delovnih mest, kar bi zmanjšalo razvojni zaostanek občin v posameznih regijah in spodbudilo konkurenčnost gospodarstva tudi v tovrstnih območjih.

Nazaj na kategorijo gospodarstvo.
(Visited 67 times, 1 visits today)