Od včeraj lahko tudi slovenska podjetja poslujejo preko Amazon Europe

20 februarja, 2020
Andreja Šalamun
Slovenska podjetja - Amazon Europe
Slovenska podjetja poslujejo preko Amazon Europe

»Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je v zadnjih mesecih intenzivno delalo na omogočanju poslovanja slovenskim podjetjem preko spletne platforme Amazon Europe.

Končna rešitev in začetek poslovanja je bilo sicer napovedano za november, vendar se je, zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje podjetij, rok zamaknil. Slovenskim podjetjem je tako od srede naprej omogočeno poslovanje preko Amazon Europe,« je MGRT sporočilo preko svoje spletne strani.

Nov prodajni kanal Amazon je največji na spletu

Pojasnili so, da so predstavniki Amazona, s katerimi je ministrstvo intenzivno sodelovalo v zadnjih dveh letih, predvidevali, da bodo vse potrebne tehnične rešitve implementirane v tretjem kvartalu lanskega leta, vendar je zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje za sodelujoča podjetja prišlo do zamika. »V začetku tega tedna so nas predstavniki Amazona obvestili, da so vse potrebne tehnične prilagoditve uspešno implementirane, s čimer je Slovenija uvrščena med podprte države za poslovanje podjetij preko platforme Amazon Europe,« so povedali na ministrstvu. Vsa zainteresirana slovenska podjetja pozivajo, naj izkoristijo nov prodajni kanal za lansiranje produktov preko platforme Amazon Europe, saj da je to največji spletni prodajni kanal na svetu in izjemna priložnost tudi za slovenska podjetja.

Več informacij: Gov.si

 


 

Nazaj na kategorijo GOSPODARSTVO.

slovenija eu

(Visited 69 times, 3 visits today)