Konferenca o povezavah med kmetijstvom in gastronomijo

14 januarja, 2020
Samo Kranjec

V Mariboru se bodo štajerski in prekmurski nosilci živilske dejavnosti seznanjali z zakonitostmi delovanja hotelov, restavracij in cateringa ter možnostmi za medsebojno sodelovanje.

»Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede (FKBV) Univerze v Mariboru bo 20. januarja v organizaciji Delovne skupine Slovenija – evropska regija gastronomije 2021 (DS SERG 2021) pri MKGP potekala prva regijska konferenca z naslovom Slovensko kmetijstvo in gastronomija,« poročajo z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP).

Konferenca bo namenjena strokovnemu spoznavanju nosilcev živilske dejavnosti (kmetom, živilskim podjetjem, zadrugam) s sistemom HORECA (hoteli, restavracije, catering), ter načini za sodelovanje na Štajerskem in v Prekmurju z namenom predstavitve možnosti medsebojnega sodelovanja za vzajemni razvoj v okviru nacionalnega projekta SERG 2021. »Udeleženci bodo s predstavitvami in sodelovanjem na okrogli mizi predstavili pogoje sodelovanja, možne načine komuniciranja in priložnosti, ki se odpirajo na področju povezovanja kmetijstva, gastronomije in turizma v Sloveniji. Namen strokovnega srečanja je doreči možnosti doseganja ciljev DS SERG2021,« razlagajo na MKGP.

 

Nazaj na kategorijo gospodarstvo.
(Visited 45 times, 2 visits today)