Hidriina tehnologija v novem VW Golf GTD

2 marca, 2020
Andreja Šalamun
Hidriina tehnologija v novem VW Golf GTD

Avtomobilska tehnologija: v novem golfu GTD, ki naj bi ga največji globalni proizvajalcev avtomobilov Volkswagen v kratkem predstavil in ki se ponaša z enim najčistejših motorjev na notranje izgorevanje na svetu, so tudi deli, ki jih proizvajajo v slovenski Hidrii. Pogonski agregat legendarnega Volkswagnovega modela namreč uporablja Hidriin mednarodno nagrajeni inovativni sistem za hladen zagon dizelskega motorja s senzorjem tlaka Optymus PSG.

Kot poudarjajo v Hidrii, njihov sistem, ki zagotavlja natančne meritve tlaka v izgorevalni komori motorja, omogoča bistveno čistejše delovanje sodobnim dizelskim motorjem in izpolnjuje vse zahtevne okoljske regulative, ki so začele veljati letos.

»Sistem iz izgorevalne komore pridobiva preko 100.000 podatkov na sekundo, informacije o tem pošilja neposredno v osrednji motorni računalnik in tako v realnem času uravnava vbrizgavanje goriva in druge za optimalno izgorevanje ključne parametre. Tako zbrani podatki vozilu omogočajo učinkovito zaprto-zančno kontrolo,« pojasnijo v Hidrii.

Trdijo, da skupaj z novim dvojnim dozirnim sistemom SCR z dvojnim vbrizgavanjem AdBlue tekočine, sistem Optymus prispeva k radikalnemu zmanjšanju porabe goriva in posledično vseh emisij, tudi dušikovih oksidov (NOx). Izboljšano je tudi delovanje po samem hladnem zagonu tega dizelskega motorja. V Hidrii poudarjajo, da s svojo inovativno rešitvijo igrajo »ključno vlogo pri nadaljevanju uspešne zgodbe volkswagnove ikone« ter prispevajo k razvoju čistih, okolju in zdravju prijaznih dizelskih vozil. Tehnologija prihodnosti.

 


Nazaj na kategorijo GOSPODARSTVO.

(Visited 92 times, 1 visits today)