Avtor Samo Kranjec 9:46 dop GOSPODARSTVO

Evropska vesoljska agencija vabi v program Mladih pripravnikov

Mladi v zadnjem letu magistrskega študija in tisti, ki so ravni magistrirali, se lahko vključijo v enoletni program usposabljanja za poklice v okviru vesoljske industrije.

Evropska vesoljska agencija (ESA) je objavila poziv k sodelovanju v programu Mladih pripravnikov (Young Graduate Trainee – YGT). »Program omenjenega pripravništva je dobra priložnost za mlade v zadnjem letu magistrskega študija in tudi tiste, ki so ravno magistrirali, da lahko začnejo s svojo “vesoljsko kariero”,« pravijo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Vabilo za sodelovanje v programu Mladih pripravnikov (YGT) je namenjeno mladim iz držav, ki so članice ESA, držav ki so pridružene članice ESA, kamor sodi tudi Slovenija, ali imajo z ESA podpisane sporazume o sodelovanju.

Program Mladih pripravnikov odpira možnosti za sodelovanje na različnih področjih, več podrobnosti o programu pa je objavljenih v angleščini na spletni strani Evropske vesoljske agencije. 

Rok za prijavo do konca meseca

Na Ministrstvu pravijo, da so v okviru programa odprte prijave za pripravništvo v okviru Direktorata za industrijo, javne nabave in javne storitve – Sekcija za nove, pridružene in sodelujoče države (The New, Associate and Cooperating States Section, Industrial Policy and SME Division, Industrial Policy and Auditing Department ), ki med drugim pokriva tudi Slovenijo.

Gre za tako imenovano pozicijo »Young Graduate Trainee for Industrial Incentive Scheme Programme Management«, več informacij pa je dostopnih tukaj. Rok za prijavo je 1. 3. 2021.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Close