EK in farmacija za novi koronavirus 90 milijonov evrov

5 marca, 2020
Andreja Šalamun
EK in farmacija za novi koronavirus 90 milijonov evrov

V razvoj zdravil in diagnostike za novi koronavirus nameravajo Evropska komisija in farmacevtska podjetja v okviru pobude za inovativna zdravila (IMI) vložiti 90 milijonov evrov, so sporočili iz Evropske komisije.

V torek, 3. marca, je namreč javno-zasebno partnerstvo med Evropsko komisijo in farmacevtsko industrijo (IMI) objavilo pospešen razpis za zbiranje raziskovalnih predlogov, za katere bo iz programa Obzorje 2020 na voljo 45 milijonov evrov, dodatnih 45 milijonov pa bo vložila farmacevtska industrija. Kot so pojasnili na Evropski komisiji, je razpis del usklajenega odziva EU na virus COVID-19 oziroma koronavirus, v okviru katerega je EU že namenila sredstva za nujne raziskave.

Razpis je dosegljiv tukaj.

Mariya Gabriel, komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mladino, je pozdravila hiter odziv IMI na izbruh novega koronavirusa. Prepričana je, da sodelovanje med javnim in zasebnim sektorjem združuje strokovno znanje in vire v boju proti izbruhu novega koronavirusa ter da bo pospešilo razvoj zdravljenja in diagnostike in hkrati povečalo pripravljenost na prihodnje izbruhe.

 


Nazaj na kategorijo GOSPODARSTVO.

(Visited 24 times, 1 visits today)