3:00 pop GOSPODARSTVO

Digitalni sveženj

Minister Zdravko Počivalšek se je udeležil Sveta za konkurenčnost in rast – notranji trg, industrija, kjer so z ministri razpravljali o okrevanju in odpornosti evropskega gospodarstva. Poudarek je bil na industrijski politiki in svežnju o digitalnih storitvah.

Evropska komisija je uvodoma predstavila napredek na področju svežnja o digitalnih storitvah, ki vključuje Akt o digitalnih storitvah in Akt o digitalnih trgih. Minister Počivalšek je uvodoma poudaril, da Slovenija pozdravlja poročili o napredku, ki ustrezno odražata najbolj občutljiva vprašanja.

Sveženj bo pripomogel k skladnosti globalnih pravil o digitalnih storitvah, hkrati pa ponuja odlično priložnost za povečanje evropske konkurenčnosti. Evropskim potrošnikom bo zagotovil pravičnejše in bolj zaupanja vredno spletno okolje, podjetjem pa večjo pravno varnost, hkrati pa poenotil pravila z določitvijo standardov za konkurenčne, nediskriminatorne, odgovorne in poštene digitalne trge. Na ta način bo sveženj zagotovil enake konkurenčne pogoje in več priložnosti na digitalnih trgih EU, predvsem za MSP.

 

Vir: gov.si

(Visited 114 times, 1 visits today)
Close