1,5 milijona EUR za zelena delovna mesta

19 januarja, 2021

Zelena delovna mesta so pomemben vidik trajnostnega razvoja, saj lahko prispevajo k ciljem na področju podnebnih sprememb, ohranjanja narave in okolja ter posredno k aktivaciji brezposelnih oseb. 

Delodajalci, ki bodo izpolnjevali pogoje javnega povabila, bodo za zaposlitev brezposelne osebe na zelenem delovnem mestu za nedoločen čas, prejemali  mesečno subvencijo v višini 340 evrov, ki se bo izplačevala največ 24 mesecev.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je namreč v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravil javno povabilo za spodbujanje zaposlovanja na zelenih delovnih mestih, ki bo predvidoma odprto od 20. 1. do 30. 6. 2021 oziroma do porabe sredstev.

S spodbudami želijo prispevati k ozelenitvi gospodarstva, okrepitvi prizadevanja za učinkovitejšo rabo energije in virov ter k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov. “Zaposlovanje na zelenih delovnih mestih bo povečalo človeške potenciale v procesih prehoda v nizkoogljično družbo. S subvencijami želimo okrepiti kadrovske moči v zelenem gospodarstvu, varovanju okolja in narave ter drugih trajnostnih aktivnostih,” poudarjajo na Ministrstvu.

Več o pogojih bo znano ob objavi javnega povabila.

Nazaj na kategorijo gospodarstvo.
(Visited 47 times, 1 visits today)