Telemach bo s sončno elektrarno vsako leto prihranil več kot 17 tisoč evrov

11 januarja, 2020
Andreja Šalamun

Poslovna stavba družbe Telemach bo naslednjih 30 let vsaj 20-odstotno energetsko samooskrbna, v okolje pa bo spustila 125 ton toplogrednih plinov manj kot doslej, so sporočili iz družbe Telemach. GEN-I je namreč na streho njihove poslovne stavbe namestil sončno elektrarno, katere priključna moč znaša 242,48 kilovata (kW), letna proizvodnja pa je ocenjena na 254.100 kilovatnih ur (kWh).

Kot pravijo v GEN-I, si prizadevajo odjemalcem in poslovnim partnerjem omogočiti učinkovit prehod v brezogljično družbo. »Sledimo poslanstvu zelene preobrazbe in cilju razogljičenja družbe, do katerega vodita proizvajanje in uporaba čiste trajnostne energije,« poudarijo.

Z namestitvijo sončne elektrarne bodo na leto zmanjšali svoj ogljični odtis za 125 ton ter pri stroških energije prihranili za približno 17.600 evrov.

V Telemachu pravijo, da bodo s tako pridobljeno električno energijo poskrbeli za lastno oskrbo, z njo pa bodo polnili tudi električna vozila iz svojega voznega parka, ki jih uporabljajo tehnične službe za obiske uporabnikov. Dodajo, da želijo z implementacijo sončnih celic pripomoči h krožnemu gospodarstvu in skrbeti za okolju prijazno in brezogljično delovanje, k temu pa spodbuditi tudi ostale deležnike.

 

 

Nazaj na kategorijo energetika.
(Visited 48 times, 1 visits today)