Pripombe na NEPN infrastrukturno ministrstvo zbira do 16. februarja

11 februarja, 2020
Andreja Šalamun

Potem, ko od 17. januarja letos poteka javna obravnava dopolnjenega osnutka Celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN 4.1) in njegovega okoljskega poročila, na Ministrstvu za infrastrukturo (MzI) opozarjajo, da pripombe sprejemajo le še do 16. februarja. Deležnike spodbuja, naj jih pošljejo čim hitreje, da jih lahko sproti pregledajo in v čim večji meri ustrezno upoštevajo.

Po koncu javne razgrnitve in posvetovanja bo infrastrukturno ministrstvo skladno s pripombami dopolnjeni osnutek NEPN in okoljsko poročilo poslalo Ministrstvu za okolje in prostor (MOP), ki se bo moral odločiti, ali je NEPN sprejemljiv. Če bo dokument dobil zeleno luč tudi od okoljskega ministrstva, ga bo MzI, kot to zahteva Energetski zakon (EZ-1), predložil v sprejem najprej slovenski vladi in nato še Evropski komisiji. Kot je znano, bi morala Slovenija Evropski komisiji dokument posredovati do konca februarja.

Evropska komisija objavila prejete NEPN-e

Medtem pa je pred nekaj dnevi Evropska komisija objavila NEPN-e držav, ki so jih poslale do 7. februarja 2020. Kot pravijo na infrastrukturnem ministrstvu, poleg Slovenije NEPN-a Evropski komisiji niso predložile še Bolgarija, Francija, Nemčija, Irska, Luksemburg, Romunija, Španija in Združeno kraljestvo. Prejete dokumente drugih držav najdete tukaj.

 

(Visited 16 times, 1 visits today)