Po Mariboru bo energetsko obarvano igrišče dobil še Koper

21 decembra, 2020
Po Mariboru bo energetsko obarvano igrišče dobil še Koper

Koper bo dobil prvo energetsko obarvano igrišče 

Borzen skupaj s partnerji postavlja prvo energetsko obarvano igrišče v Kopru, ki bo v naslednjih tednih zraslo ob robu novega urbanega parka ob Semedelski promenadi. Kot so pojasnili na Borzenu, še ne morejo napovedati, kdaj točno bo zaživelo, namenjeno pa bo predvsem najmlajšim. Ti bodo lahko na zabaven način spoznavali, kako lahko vsak izmed nas proizvaja energijo in kako lahko prispeva k njeni bolj učinkoviti izrabi. Podobna igrala že stojijo tudi v Mariboru. 

 

V Kopru bodo postavili osem energetsko obarvanih otroških igral, ta pa bodo otroke in občane seznanjale s konceptom obnovljive energije in hkrati spodbujale k bolj trajnostni izrabi energije. »Vsi obiskovalci, med katerimi se bodo igral najbolj razveselili prav najmlajši, bodo lahko skozi igro spoznavali, kako lahko vsak posameznik proizvaja energijo in tako zmanjša vplive na okolje. Dejstvo namreč je, da se ozračje in kakovost življenja pod vplivom podnebnih sprememb spreminjata, alternativno rešitev predstavljajo obnovljivi viri energije,« pravijo na Borzenu, ki se je projekta lotil skupaj z Občino Koper in družbama E 3 ter Elektro Primorska. Osnovni namen projekta je uporabnike, še zlasti najmlajše, informirati, ozaveščati in spodbuditi k učinkovitejši rabi energije.

 

Z igro bodo proizvajali energijo 

Koper bo tako po Mariboru, kjer so k projektu pristopili lani, postal drugo mesto v Sloveniji z energetsko obarvanim otroškim igriščem. Igrala so zasnovana tako, da uporabniki z neposredno uporabo proizvajajo elektriko oziroma pretvarjajo energijo. »Primerna so zlasti za otroke, starejše od treh let. Močneje, kot se bodo gugali, močneje bo svetila luč na igralih. Poleg tega bodo občanke in občani ter drugi obiskovalci lahko na igralih kakovostno preživljali prosti čas,« pravijo na Borzenu in dodajo, da podoba igrala poznajo po vsem svetu.

Nazaj na kategorijo energetika.
(Visited 51 times, 1 visits today)