Petrol v Črni Gori odprl prvo hitro polnilnico za električna vozila

4 marca, 2020
Andreja Šalamun
Petrol v Črni Gori odprl prvo hitro polnilnico za električna vozila

Družba Petrol oziroma njegovo hčerinsko podjetje Petrol Crna Gora MNE je pred nekaj dnevi v Podgorici, glavnem mestu Črne Gore, odprl svoje 15. prodajno mesto v tej državi, na katero je umestil tudi prvo hitro polnilnico za električna vozila v tej državi.

Kot so pojasnili v Petrolu, ima električna polnilnica znamke delta zmogljivost 110 kW in 2 DC polnilna priključka za hitro polnjenje, obenem pa polnilnica nudi tudi AC polnjenje za vsa ostala električna vozila. Trenutno lahko na polnilnici vozniki polnijo brezplačno.

Medtem ko je predsednica uprave Petrola Nada Drobne Popović dejala, da je nekdaj klasičen bencinski servis »postal družabno stičišče lokalnega prebivalstva, na avtocestah in hitrih cestah pa mesto, kjer »mobilni nomadi« vsakodnevno polnijo svoje avtomobile z gorivom, sebe pa z energijo za življenje«, je župan Podgorice izpostavil dejstvo, da imajo zaradi tokratne investicije Petrola v mestu 15 novih delovnih mest in urejeno zeleno površino, zasnovano v sklopu projekta Mikro 020.

Več si lahko preberete na https://www.petrol.eu/sl/objave/2020/02/druzba-petrol-v-crni-gori-odprla-15.-prodajno-mesto-s-prvo-hitro-polnilnico-za-elektricna-vozila-v-drzavi.html

 


Nazaj na kategorijo ENERGETIKA.

Nazaj na kategorijo energetika.
(Visited 50 times, 2 visits today)