Odklopi električne energije le izjemoma

16 aprila, 2020
Andreja Šalamun
Odklopi električne energije le izjemoma

Svoje delo so zaradi pandemije novega koronavirusa morala prilagoditi tudi elektrodistribucijska podjetja. Z organizacijo del so poskrbela, da z načrtovanimi odklopi, ki so sicer nujno potrebni za vzdrževanje omrežja, čim manj motijo delo od doma in življenje ljudi. Zagotavljajo, da lahko v bolnišnicah rešujejo življenja in skrbijo, da lahko komunikacije potekajo nemoteno.

Kot poudarjajo v slovenskih družbah za distribucijo električne energije, so se v vseh takoj organizirano odzvali na krizne razmere. Ključne operativne kadre v distribucijskih centrih vodenja so v družbah razporedili v ločene skupine in na različne lokacije in tako skušali čim bolj zmanjšati tveganje za okužbo. Sprejeli so tudi ukrepe za njihovo morebitno izmenjavo med podjetji, medtem ko so rezervne ekipe doma v samoizolaciji. Poudarijo, da so natančno organizirali ekipe, ki delajo na terenu, pri tem pa upoštevali vse zaščitne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe. »Da bodo uporabniki lažje premostili to težko obdobje, bodo računi za električno energijo v naslednjih treh mesecih nižji, odklope pa bomo izvajali v minimalnem obsegu, če res ne bo možno najti druge rešitve,« pravijo v elektrodistribucijah.

 

Pomembna je tudi medsebojna pomoč 

Poudarjajo, da si zaposleni v njihovih družbah ves čas prizadevajo za to, da so uporabniki, prebivalstvo in gospodarstvo stabilno in zanesljivo preskrbljeni z električno energijo. »V času, ki ga živimo, je postalo še toliko bolj očitno, kako zelo je sodobna družba odvisna od elektrike,« izpostavijo.

Pravijo, da imajo v trenutnih razmerah dve osnovni nalogi. Zagotavljati morajo stabilno preskrbo z električno energijo svojim uporabnikom in maksimalno zaščititi zaposlene ter uporabnike pred širjenjem okužb. Poleg tega pa so elektrodistribucije zavezane tudi k medsebojni pomoči, kadar je to potrebno. 

Nazaj na kategorijo energetika.
(Visited 28 times, 1 visits today)