GEN-I lani s 15-milijonskim dobičkom; letos povečuje število zaposlenih 

20 maja, 2020
Andreja Šalamun
GEN-I lani s 15-milijonskim dobičkom

»Tretje leto zapored je skupina GEN-I ustvarila več kot 2,2 milijarde evrov prihodkov, čisti dobiček pa je prvič v zgodovini presegel 15 milijonov evrov,« je rezultate lanskega poslovanja komentiral predsednik uprave GEN-I dr. Robert Golob. Tudi letos bodo nadaljevali z vlaganji v zelene digitalne tehnologije in obsežnim zaposlovanjem novih sodelavcev na teh področjih. 

V lanskem letu so v skupini GEN-I presegli vse načrte – prodali so za rekordnih 83,4 teravatnih ur (TWh) električne energije in ustvarili za 18,4 odstotke višji dobiček, ki je znašal dobrih 15 milijonov evrov, so razkrili v sporočilu za javnosti. Poudarili so, da so pri realizirani prodaji 2,2 milijardi evrov bistveno izboljšali finančno sliko in zadolženost skupine znižali za 27 odstotkov, število zaposlenih pa povečali za četrtino. Tudi letos jim kaže zelo dobro, pravijo, zato so objavili razpis za zaposlitev 50 novih sodelavcev. 

V GEN-I pravijo, da so ob soočenju z epidemijo korona virusa reagirali hitro in odločno ter delovni proces v celoti prilagodili delu na daljavo. Prepričani so, da so jim obsežne investicije v digitalizacijo poslovanja v preteklih letih omogočile, da so učinke zdravstvene krize zaradi novega koronavirusa uspeli v celoti nevtralizirati, s hitrim odzivom na spremembe na globalnem energetskem trgu pa so uspeli svojim odjemalcem v tem času zagotoviti nižje cene in povečati tržne deleže.  

 

Znižali cene elektrike 

»Kot prvi dobavitelj električne energije v Sloveniji smo zniževali cene v času, ko so se številna gospodinjstva in mala podjetja znašla v stiski. Pozvali smo tudi druge gospodarstvenike, naj se pridružijo iniciativi, saj verjamemo, da je sedaj čas za solidarnost in ne za kovanje dobičkov,« pravi Robert Golob. 

Izkušnje, ki so jih pridobili v času epidemije, so podkrepile »pravilnost usmeritve v zeleno in digitalno preobrazbo podjetja in tudi širše družbe«, zato pravijo, da bodo s takšnimi vlaganji nadaljevali, nadaljevali pa bodo tudi z zaposlovanjem novih sodelavcev. V ta namen so objavili nov obsežen razpis, s katerim iščejo 50 novih sodelavcev za uresničevanje svoje Vizije 2030 (podrobnosti najdete tukaj). https://www.gen-i.si/o-gen-i/zaposlovanje/#rast 

 

Ključna trenda: digitalizacija in trajnostna oskrba 

Golob je prepričan, da bodo spremembe, ki jih prinaša epidemija, globoko zarezale v naše navade in obnašanje. »Digitalizacija vsega in trajnostna samooskrba sta zagotovo trenda, ki se kažeta kot ključna za prihodnost naše družbe, zato bomo vlaganja v razvoj novih rešitev zelene transformacije samo še okrepili. Zato iščemo nove sodelavce, ki delijo našo vizijo prihodnosti,« je poudaril. 

Nazaj na kategorijo energetika.
(Visited 66 times, 1 visits today)