Elektro Maribor prodaja Energijo plus

8 julija, 2020
Andreja Šalamun 

Družba Elektro Maribor je včeraj objavila javno vabilo k izkazu interesa za nakup do 51-odstotnega deleža osnovnega kapitala hčerinske družbe Energija plus. Kot so zapisali na spletni strani, bodo kot lastnik ohranili vsaj 49-odstotni delež v omenjeni družbi. Rok za oddajo interesa se izteče 10. avgusta. 

 

»Zaradi ohranitve lastniškega deleža v Energiji Plus bo Elektro Maribor v transakciji kot pomembne štel strateške povezave in sinergije,« pravijo v Energiji Plus dodajo, da bodo ponudnikom, ki bodo izkazali resen interes za nakup, poslali procesno pismo z opisom zahtev za oddajo nezavezujočih ponudb za transakcijo, pozneje pa od njih pričakujejo tudi predložitev zavezujočih ponudb. Pravijo, da bo v njihovem imenu prodajni postopek vodila Odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, kot finančni svetovalec pa bo sodelovala tudi družba Deloitte.

 

Ponudbe sprejemajo po elektronski pošti in s priporočeno pisemsko pošiljko, in sicer do 10. avgusta. Po prejemu ponudb bodo prodajalec in svetovalci pregledali izkazan interes in vsem zainteresiranim poslali v podpis pogodbo o nerazkrivanju in varovanju poslovnih skrivnosti, pravijo v Elektro Maribor. Dodajo, da bodo po podpisu pogodbe zainteresirani prejeli informacijski memorandum, finančno poročilo in procesno pismo s podrobnimi podatki o načrtovanem prodajnem postopku, ki bo vključevalo zahtevo po predložitvi nezavezujočih ponudb.

 

Podrobnosti najdete tukaj.

Nazaj na kategorijo energetika.
(Visited 65 times, 1 visits today)