Zbiranje prazničnih voščil – Za starejše, za upanje in za veliko veselja!

16 novembra, 2021

Že šesto leto zapored poteka projekt ”Mala pozornost za veliko veselje”, ki riše nasmehe na obraze starejših in prižgati iskrice v njihovih očeh.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Letošnji cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji. Voščil bodo še posebej veseli tisti, ki nimajo svojcev, pogostih obiskov ali pa v njihovih nabiralnikih pristanejo zgolj položnice in reklame.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Polepšajte praznike s prazničnim voščilom tudi vi

»Vse, kar vas prosimo je, da napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Zaželeno je, da na praznično voščilo tudi kaj prilepite ali narišete, da bo res nekaj posebnega,« k sodelovanju vabi pobudnica projekta in direktorica DEOS Centra starejših v Notranjih Goricah, Ana Petrič.

 

Voščilo do nedelje, 5. decembra 2021, pošljite na ”Mala pozornost za veliko veselje” – Ana Petrič, DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, na hrbtno stran pa lahko zapišete svoje podatke.

Vsako prispelo pismo bodo v centru pogledali, vložili v novo kuverto ter posredovali naprej do starejših širom Slovenije. Obljubljajo, da bo prav vsako izročeno stanovalki ali stanovalcu v njegovi sobi v centrih ter domovih, po potrebi prebrano in prilepljeno na steno. »Lahko nam verjamete, da bo to nekaj izredno lepega in globokega, saj starejši v času napredka tehnologije dobivajo vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar, od katerega bi lahko kaj prejel, zato bodite vi ta nekdo,« zaključi Ana Petrič.

 

Vir: DEOS

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 110 times, 3 visits today)