V EU naj se olajša nujna potovanja in tranzit potnikov

24 decembra, 2020
Samo Kranjec

Evropska komisija državam članicam priporoča naj ob pojavu novega seva Covid-19 ne omejujejo nujna potovanja in tranzit potnikov.

»Po hitrem povečanju števila primerov Covid-19 v Združenem kraljestvu, pri katerih gre v veliki meri za okužbe z novim sevom, je Komisija sprejela priporočilo o usklajenem pristopu k ukrepom na področju potovanj in prometa,« sporočajo s Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Čeprav je pomembno sprejeti hitre začasne previdnostne ukrepe za omejitev nadaljnjega širjenja novega seva virusa in odvračati od vseh nenujnih potovanj v Združeno kraljestvo in iz njega, pa Evropska komisija hkrati priporoča tudi olajšanje nujnih potovanj in tranzita potnikov. Prav tako državam priporoča odpravo prepovedi potovanj z letali in vlaki, da se zagotovi nemotena nujna potovanja in prepreči motnje v dobavnih verigah. Priporočilo temelji na Priporočilu Sveta z dne 13. oktobra o usklajenem pristopu k prostemu gibanju v odziv na pandemijo Covid-19 in več drugih smernic, ki jih je Komisija sprejela v preteklih mesecih, zlasti v zvezi z zelenimi voznimi pasovi.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Do konca leta še prosto gibanje za Britance

»Do konca decembra še vedno velja pravilo prostega gibanja v EU, zato države članice EU načeloma ne morejo zavrniti vstopa državljanom Združenega kraljestva. Po izteku prehodnega obdobja pa bo tudi za Združeno kraljestvo veljalo priporočilo o začasni prepovedi nenujnih potovanj v EU iz tretjih držav in morebitni odpravi te omejitve,« pravijo na Predstavništvu.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 132 times, 1 visits today)