Avtor vb, foto: shutterstock.com 12:55 pop AKTUALNO

V Državnem zboru danes posvet Za boljšo prihodnost živali

Z namenom predstavitve aktualne problematike, obenem pa tudi z željo za oblikovanje predlogov rešitev, na pobudo predsednice Državnega zbora danes v veliki dvorani Državnega zbora poteka posvet Za boljšo prihodnost živali.

Na posvet so povabili predstavnike nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s področjem varstva in zaščite živali, ter najvišje predstavnike državnih organov, združenj občin v Sloveniji in drugih organov ter izobraževalnih institucij, ki so zadolženi (tudi) za to področje.

“Vloga civilne družbe, predvsem nevladnih organizacij, je pri tem neprecenljiva, saj so le-te seznanjene z aktualnimi razmerami na terenu in z odprtimi vprašanji, ki jih je potrebno urediti na zakonodajni oziroma na sistemski  ravni. Obenem pa je pomembno, da se vsa ta vprašanja naslovijo tudi prek ustreznih institucij,” so napovedali v Državnem zboru.

Sodelujoče organizacije (predvsem društva za zaščito in dobrobit živali) so sodelovale že s prispevki pred posvetom (najdete jih TULE) – trenutno pa poteka razprava.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Close