10:29 dop AKTUALNO

V 2023 bodo omogočili še brezplačno medkrajevno vožnjo z avtobusi

Španska vlada je napovedala, da bo subvencijski ukrep, ki dodeljuje brezplačne vožnje z vlakom v letu 2023, razširjen tudi na državne avtobusne proge na dolge razdalje.

Gre namreč za nadgradnjo že obstoječega ukrepa, ki je omogočal 50-odstotni popust pri avtobusnih vožnjah, od 1. septembra.

S tem španske oblasti potrjujejo svojo zavezanost pomoči lokalnim dnevnim migrantom, ki uporabljajo javni prevoz. Hkrati je tudi cilj narediti javni prevoz veliko bolj privlačen za uporabo in posledično zmanjšati emisije CO2.

Bo javni prevoz spet v modi?

Z začetkom leta 2023 bodo potnikom na voljo brezplačne vozovnice za proge v državni lasti, ki povezujejo Madrid in Segovio, Guadalajaro in Madrid, Teruel in Barcelono, Zaragozo in Castellón de la Plana, Jaén in Madrid, Gijón in León, Irún in Tui ali Logroño in Soria.

Po podatkih Ministrstva za promet, mobilnost in urbano agendo, pričakujejo, da bo ukrep brezplačne vožnje z vlakom prihodnje leto preprečil izpuste 1 milijona ton CO2 v ozračje. In ta ocena bo še narasla z možnostjo izbire brezplačnega avtobusa.

Vir. The Mayor

(Visited 184 times, 1 visits today)
Close