Tradicionalni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

7 februarja, 2021
Vir: https://visitzirovnica.si/wp-content/uploads/2020/03/5-1.png

Tradicionalni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki ga ob slovenskem kulturnem prazniku organizirajo v rojstnih krajih pesnika Prešerna, se bo letos odvijal virtualno.

Na pohod po eni najstarejših slovenskih tematskih poti se boste 8. februarja 2021 lahko podali kar iz udobja domačega naslonjača. S ključnikom #kulturadialoga pa v Žirovnici vabijo k solidarnosti in prijaznemu kulturnemu dialogu, s katerim bi radi počastili spomin na največjega slovenskega pesnika.

Po poti vas bo vodil sam dr. France Prešeren – v podobi animiranega lika. “Ste za potep iz Vrbe v vasi pod Stolom; v kraje, kjer se je poleg velikega poeta rodila še cela vrsta pomembnih Slovencev? Odkrijte, kateri so bili v družbi Franceta Prešerna, in, kdo ve, morda vas vzdolž poti preseneti tudi kakšna lepa slovenska pesem,” vabijo v Žirovnici.

Vir: https://visitzirovnica.si/wp-content/uploads/2021/01/8.-februar-2021-naslovka-spletna-stran-1100×312-1.jpg

Dodajo, da prešernega dogajanja vsekakor ne bo manjkalo, saj je France v domače kraje povabil uveljavljene umetnike, ki so za pripravili pester kulturni program: “Z nami bodo Aleksander Mežek, Boštjan Gorenc-Pižama, Rok Terkaj-Trkaj, Irena in Leon Leskovšek in Mešana pevska skupina Dr. France Prešeren Žirovnica. V pozdravnem govoru nas bo, kor vsako leto nagovoril župan občine Žirovnica, g. Leopold Pogačar, nastopili pa bodo tudi otroci iz Osnovne šole Žirovnica.”

 

Več na: VisitŽirovnica

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 39 times, 1 visits today)