2:00 pop AKTUALNO, Promo

Šola za vse radovedne, vedoželjne in ustvarjalne

Imate radi cvetje? Pridelujete zelenjadnice, zelišča, grmovnice, drevnino, ter skrbite za njih? Vas veseli urejanje in načrtovanje parkov, teras? Ste radovedni, vedoželjni in ustvarjalni? Ste umetniki in vas sprošča likovno ustvarjanje in dekoriranje? Radi s fotografijo odkrivate dogajanja, ki so trajala le delček sekunde, ali dogodke, ki so trajali dalj časa? Ali ste vedeli, da fotografija pove več kot tisoč besed?

 

Smo šola z več kot 75-letno tradicijo s področja hortikulture in 20-letno tradicijo s področja oblikovanja. Zibelka najboljših slovenskih strokovnjakov vrtnarjev in cvetličarjev, strokovnjakov s področja hortikulture in oblikovanja. Usmerjeni smo v vrtni dizajn in oblikovanje notranjega in zunanjega prostora. Redno in aktivno se povezujemo z gospodarstvom. Izobraževanje temelji na praktičnih izkušnjah.

 

Povezujemo se s sorodnimi šolami doma v Sloveniji in v tujini (mreža šol FLORNET), z lokalno skupnostjo in drugimi institucijami, ki so pripravljene na sodelovanje. Sodelujemo v slovenskih in mednarodnih projektih: OBJEM, MUNERA 3, RaST, UNESCO, MIND+, Kar sejemo to žanjemo, Eko šola, Zdrava šola, Unesco šola, Rastem s knjigo, Evropska vas, Usposabljanje mentorjev, Erasmus+.

 

Šola se nahaja v senci starih platan, obkrožena z raznolikim rastlinjem 3,5 hektarjev velikega šolskega parka z bogato zbirko okrasnih zelnatih rastlin, drevnin, vrtnin, zelišč in dišavnic ter redkih fosilnih rastlin – najljubša učilnica dijakov. Odpravite se na sprehod po šolskem parku, pisanih šolskih hodnikih, med izložbami ali se ustavite v sodobno opremljeni knjižnici.

 

Naši dijaki pridobivajo splošna in strokovna znanja, ki jih pogosto zelo uspešno pokažejo tudi na številnih tekmovanjih doma in v tujini. Šola je zagotovo mnogim mladim drugi dom. Nihče ne ostane neopažen ali prezrt. Vsak lahko pokaže svoje zmožnosti. Torej vsi, ki ste radovedni, vedoželjni in ustvarjalni, dobrodošli na naši šoli!

 

Več o šoli na: https://www.hvu.si/

(Visited 161 times, 1 visits today)
Close