Slovenija med najboljšimi destinacijami na svetu za obisk v 2022

15 novembra, 2021

Slovenija je v zadnjih letih pritegnila veliko pozornosti svetovnih turističnih medijev. Večinoma zaradi svoje trajnostne usmeritve in vrhunske gastronomije, pa tudi zaradi njenih naravnih in kulturnih zakladov ter izjemnih posameznikov.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Priljubljeni svetovni vodič Lonely Planet je Slovenijo oz. njene posamezne pokrajine že večkrat izpostavil. Med drugim je na svoje sezname najboljših destinacij že uvrstil Julijske Alpe, Vipavsko dolino in Bled.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Zdaj pa se je Slovenija kot država znašla na 5. mestu seznama desetih najboljših destinacij sveta, ki jih je vredno obiskati v letu 2022. Še več. Fotografija obalnega bisera Pirana se je znašla tudi na naslovnici knjižne izdaje najboljših destinacij 2022.

Prepričala jih je trajnostna naravnanost

Trajnost je postala trend in Slovenija je na tem področju vizionarska. Še preden je trajnost postala moderna, je mala državica v srcu Evrope že sledila zelenemu razvoju.

»Če bi lahko Slovenijo opisali z eno besedo, bi bila to zelena – dobesedno in v prenesenem pomenu.« Best in Travel 2022, Lonely Planet

 

Vir: Slovenia.info

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 135 times, 1 visits today)