2:47 pop AKTUALNO

Slovenija med 3 najbolj varnimi evropskimi državami

The Independent je Slovenijo umestil na tretje mesto najvarnejših evropskih destinacij. Ob Sloveniji sta najvarnejši destinaciji v Evropi še Švica in Norveška.

The Independent je pri tem povzel raziskavo francoske turistične agencije Voyage Avec Nous, ki je Slovenijo uvrstila na 3. mesto najvarnejših destinacij.

Rangiranje držav glede na varnost je bilo izvedeno na podlagi petih kriterijev, rangiranje pa je temeljilo na podatkih indeksa EuroHealth Consumer Index, Global Peace Index 2021 in Eurostata.

Pomembno za turizem

“Varnost in zagotavljanje zdravja je pri turistih zaradi okrepljene skrbi danes pomembneje kot kadarkoli prej. Turisti pri izbiri destinacij povprašujejo po varnih in zaupanja vrednih destinacijah. Slovenija se že od nekdaj uvršča med najvarnejše evropske države, lestvica indeksa globalnega miru (Global Peace Index) pa ga je letos uvrstila na še višje, to je peto mesto na globalni ravni, v Evropi pa na četrto mesto. Dobro pozicijo varne destinacije je Slovenija še nadgradila z oblikovanjem Odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma, ki jih v slovenskem turizmu komuniciramo z znakom GREEN&SAFE, s katerim v slovenskem turizmu gostom sporočamo, da ravnamo odgovorno, varno in trajnostno. Odziv ponudnikov v turizmu na znak je zelo dober, saj ga uporablja že 1000 ponudnikov,” so komentirali na Slovenski turistični organizaciji.

 

Vir: sTO

(Visited 163 times, 2 visits today)
Close