Prihajajo nove energijske nalepke

28 februarja, 2021

Od 1. marca 2021 dalje je na prodajnem mestu obvezno označevanje z novo energijsko nalepko. Ta bo v veljavi za hladilnike (vključno z vinskimi vitrinami), pomivalne, pralne in pralno sušilne stroji ter za zaslone (televizorji in računalniški monitorji).

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

“Z razvojem vedno bolj energetsko učinkovitih izdelkov je velika večina izdelkov na obstoječih nalepkah sodila v najvišje energijske razrede (A +, A ++ in A +++). Zaradi lažje primerjave se uvajajo nove nalepke z lestvico razredov od A do G in višjimi zahtevami. Razred A bo tako sprva prazen, da bo pustil prostor za tehnološki razvoj v prihodnosti. Nove prevrednotene energijske nalepke vključujejo tudi QR kodo s povezavo do javnih informacij o izdelku,” pojasnjuje Tržni inšpektorat Republike Slovenije.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

S 1. marcem 2021 se uveljavijo uredbe, ki določajo obvezno označevanje na prodajnem mestu z novo prevrednoteno nalepko za naslednje proizvode: hladilniki (vključno z vinskimi vitrinami), pomivalni stroji, pralni in pralno sušilni stroji, zasloni (televizorji in računalniški monitorji) in hladilne naprave za uporabo v trgovinah ter prodajne avtomate, od 1. 9. 2021 pa še za svetila.

Trgovci obstoječe nalepke na razstavljenih izdelkih, tako v trgovinah kot na spletu, zamenjajo s prevrednotenimi nalepkami v 14 delovnih dneh po datumu za začetek prikazovanja prevrednotene nalepke. Pred tem datumom trgovci ne prikazujejo prevrednotenih nalepk.

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 176 times, 1 visits today)