Avtor bv; foto: shutterstock.com 11:52 dop AKTUALNO

Policija opozarja obiskovalce plaž, naj bodo pozorni na tatove

Koprski policisti so v tem tednu v Portorožu obravnavali več tatvin osebnih predmetov obiskovalcev plaž.

Storilce so že identificirali in bodo proti njim podali kazenske ovadbe, večina ukradenih predmetov s plaže pa je že bila vrnjena oškodovancem, so sporočili.

Med drugim so na nočnem kopanju tatovi ukradli torbo z dokumenti in gotovino, mobilni telefon iPhone 14 Pro (vreden 1200 evrov) in mobilni telefon Samsung S202 (vreden 1300 evrov). Popoldne je nekdo na plaži ukradel torbico z dokumenti, denarjem in osebnimi stvarmi, ukradli so tudi dve kopalni torbi z dokumenti, gotovino, mobilnimi telefoni.

Pazite na svoje stvari na plaži

“Nepridipravi na plažah in ob bazenih, zlasti kadar je gneča, ne počivajo, temveč delajo. Vsako leto obravnavamo veliko tatvin torb, denarnic, dokumentov, ključev, mobilnih telefonov, denarja in drugih predmetov, ki jih ljudje nosijo s sabo na plažo. Med sproščenim poležavanjem ob vodi ali živahnim čofotanjem v njej namreč hitro pozabijo, da so torbo pustili ležati na plaži povsem brez nadzora,” razlaga policija.

Policisti svetujejo, da večje količine denarja in vrednejših predmetov ne nosimo na plažo.

“Med zadrževanjem na plaži se za kopanje organizirajte tako, da je nekdo vedno pri stvareh. Če to ni mogoče, naj bodo torbe zaprte in stvari pokrite. Nekateri upravljalci plaž nudijo tudi manjše sefe, v katere lahko shranite vrednejše stvari. Podobno velja tudi za hotelske sobe in apartmaje, kjer ste nastanjeni,” še pravijo.

V primeru že izvršene tatvine čim prej obvestite policijo na 113. Če opazite tudi storilca, si o njem zapomnite čim več podatkov (opis, smer bega, vozilo …), da jih boste lahko sporočili policistom.

(Visited 57 times, 1 visits today)
Close