5:00 pop AKTUALNO

Pokažimo, kako ljudem pomagamo v času epidemije

Leto 2020 bodo resda zaznamovali virus covid-19 in krize, ki jih je povzročil, pa vendar je to tudi leto, ki si ga bomo zapomnili po solidarnosti.

Brez srčnosti in požrtvovalnosti nevladnic in nevladnikov, ki v času epidemije prostovoljno pomagajo v bolnišnicah širom Slovenije, ki skrbijo, da otroci s subvencionirano prehrano tudi med poukom na daljavo dobijo topel obrok, ki usposabljajo računalnike za socialno ogrožene, in ki urejajo zatočišča tistim, ki nimajo svojega doma, če naštejemo le nekaj primerov, bi bile posledice krize še večje.

Kako sodelovati?

“Prav je, da za to izve čim več ljudi,” poudarjajo na Slovenski filantropiji in zato želijo objaviti video s konkretnimi številkami in podatki o tem, kako so nevladne organizacije pomagale ljudem v času koronakrize.

Vabijo k sodelovanju: “Sporočite nam, kako je vaša organizacija pomagala pri blaženju posledic krize. Koliko ljudem ste na primer o premagovanju depresije v času lockdowna svetovali po telefonu? Koliko brezdomkam in brezdomcem ste uredili toplo posteljo? Koliko medicinskih sester, zdravnic in zdravnikov ste peljali na delo? Koliko otrokom ste nudili pomoč pri učenju med šolanjem na daljavo?”

Poleg podatkov želijo v video vključiti tudi fotografije in videoposnetke s terena. “Prepričani smo, da so vaši telefoni zakladnice takšnih dokumentov časa. Če se motimo, nam lahko seveda pošljete samo zgoraj omenjene podatke,” pravijo.

Da bodo lahko pripravili kakovosten prispevek, prosijo, da jim informacije, fotografije in videoposnetke posredujemo na pr@cnvos.si do ponedeljka, 30. novembra. Na ta naslov sprejemajo seveda tudi morebitna dodatna vprašanja.

 

Vir: CNVOS

(Visited 64 times, 1 visits today)
Close