Otroško igrišče so tokrat naredili kar iz plastičnih odpadkov!

13 septembra, 2021

V mestu Randers na Danskem so odprli prvo otroško igrišče, ki je narejeno iz plastičnih odpadkov. Projekt se imenuje “The Circular Playground”. 

Novo igrišče so otvorili 2. septembra, vanj pa se je transformirala najrazličnejša medicinska oprema, kot so stekleničke fiziološke raztopine in dihalne cevke. 

Vse to so pretekli dve leti zbirali (oz. ločevali iz medicinskih odpadkov vso plastiko) zaposleni v dveh bližnjih bolnišnicah. Zbrali so kar 300 kilogramov odpadkov, ki so bili primerni, da dobijo novo življenje. Igrišče se nahaja ob eni izmed bolnišnic (Randers Regional Hospital). 

Kot že samo ime igrišča oz. tega projekta nakazuje, so idejo dobili v krožnem gospodarstvu. V preprosti razlagi gre za to, da odsluženi materiali dobivajo novo življenje, da krožijo, namesto, da postanejo neuporabni odpadki. Če so iz medicinskih odpadkov ustvarili igrala, pa so za podlago uporabili tudi nekaj odsluženih čevljev. 

V projektu se je združilo kar nekaj različnih deležnikov, danski politik Anders Kühnau pa je ob tem povedal: »Prihodnost je v tem, da se materiale uporablja za nov namen in ne, da se jih uniči. V naši regiji se fokusiramo na trajnostno stategijo.The Circular Playground je lep primer, kako to izgleda v praksi, če stopimo skupaj. Odpadki so težava, ki jo lahko rešimo le skupaj.«

 

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 48 times, 3 visits today)