Odpoklic kave, ki vsebuje ohratoksin

12 januarja, 2022

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani izvajalca dejavnosti Eurospin Eko d.o.o. obveščena, da izvaja umik/odpoklic kave “Kava okus klasik 250g”, ker je bila v izdelku ugotovljena presežene vrednosti ohratoksina A.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

“Ohratoksin je onesnaževalo, ki se v živilih pojavi kot posledica neustreznih postopkov pri kmetijski pridelavi. Gre za strupeno snov iz skupine mikotoksinov, ki je ob izpostavljenosti visokim koncentracijam škodljiva za zdravje,”so zapisali v Zvezi potrošninkov Slovenije

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Potrošnikom na UVHVVR  svetujejo, da kave ne zaužijejo in jo zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

Odpoklic instant rezancev

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila preko EU RASFF sistema in podjetja Thai Asia Group d.o.o. obveščena tudi o izvajanju odpoklica instant rezancev Instant rezanci piščanec special 75g zaradi prekoračene mejne vrednosti 2-kloretanola (ostanek pesticida).

 

 

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 712 times, 13 visits today)