Ministrica Kustrec: “Vrtci in šole so nam lahko za velik zgled”

15 septembra, 2020

Ministrica prof. dr. Simona Kustec je v včerajšnjem nagovoru strnila nekaj vtisov in dejstev o prvih 14 dnevih izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa: “V sobivanju z virusom so nam vrtci in šole lahko za velik zgled”.

 

Po prvih dveh tednih so nam po njenih besedah tako šolajoči, vrtčevski otroci, predvsem pa tudi zaposleni pokazali, kako se odgovorno, umirjeno in razumno izobražuje in vzgaja v teh zahtevnih časih. Številčni podatki nam kažejo, da je danes v vrtcih in v šolah po Sloveniji okuženih 0,03 odstotke vseh vključenih. Posledično temu pa je 0,3 odstotke tistih, ki so v karanteni.

Prve skupine se v tem tednu že aktivno vračajo tudi nazaj v vrtce in pa šole. Spodbudno je, kot je dodala, tudi, da o okužbi ne poroča nobena šola s prilagojenim programom ali zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

“Odzivi, izkušnje, ocene vključenih, ki jih dobivam neposredno iz prve roke sporočajo, da je proces v tem obdobju zahteven, da je težko. Vendar pa, da se z medsebojnim sodelovanjem, razumevanjem in pomočjo skupaj zmore. Zmore poiskati rešitve in zagotavljati strokoven ter varen vzgojno-izobraževalni proces,” je še povedala.

 

Vir: gov.si

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 102 times, 1 visits today)