3:27 pop AKTUALNO

Konj Maxi je vstal, a pred njim je še dolga pot …

“Maxi je vstal. Sam. Potem se je odpravil na sprehod. Sam. Počasi, od konja do konja, se z vsakim nekaj pogovoril in nato zelo počasi odkorakal v svoj boks. Več ur je trajalo, da je opravil, kar se je namenil. Zdaj leži in počiva. Zanj je bil to zelo hud napor, ampak velik uspeh,” so zapisali na Facebook strani Društva za zaščito konj. 

Obenem so se zahvalili vsem, ki spremljajo Maxijevo zgodbo in ga podpirajo, ki mu pošiljajo dobre energije in vibracije, ki molijo zanj.

“Vsem, ki darujete finančna sredstva na naš TRR zanj in za vse ostale rešence, ki so nam zaupani v varstvo. Srčno si želim, da zmaga. Da pokaže in dokaže, da je borec. Bil je samo športni rekvizit, ki je klavrno končal svojo kariero. Postal je odpadek človeške družbe, odpadek nekoga, ki se mu je fučkalo zanj,” so še zapisali.

Pred njim je še dolga pot, na kateri mu bodo pomagali, da jo bo čim lažje prehodil.

Spomnimo, pred dnevi so ga sprejeli: “Tole uboštvo od konja, je malo prej prispelo v RC Petra. Tako ubog je, da v prikolici ni mogel stati, da je samo ležal in da se je z veliko težavo postavil na tresoče noge ter odkorakal do boksa. Kopita so itak katastrofa, predvidevamo, da ima tudi cushinga, čisto verjetno še hud laminitis, zob menda ni imel še nikoli v življenju urejenih, dlaka pa skriva marsikaj. Ime mu je Maxi Lion in je pasme ljutomerski kasač. Dejansko revež komaj stoji na tresočih nogah, seno mu pa tako paše, da glave iz jasli sploh ne dvigne.”

“Bodite del te zgodbe, spremljajte in podpirajte njega in vse ostale naše varovance. Pomagajte nam, da bomo tud mi lahko pomagali njim. Imejte lep dan. naj bo tak tudi Maxijev,” so zaključili.

Njegovo zgodbo lahko spremljate TULE, kjer lahko najdete tudi informacije, kako pomagati.

(Visited 369 times, 2 visits today)
Close