Konec tedna sončno in že pomladnih 15 stopinj?

16 februarja, 2021

Najvišje dnevne temperature danes do 10 °C, jutri od 8 do 13 °C, napoveduje ARSO. V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na Primorskem. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V petek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, v hribih Notranjske bo možna kakšna kaplja dežja. Drugod bo več sonca.

“Vreme za naslednji vikend bo spet večinoma sončno, proti Azorskemu otočju se bo spustilo ciklonsko območje in zelo hitro bo sledil napad afriškega anticiklona proti Evropi. Nastal bo t.i. omega blok(slika 2) in temperature bodo po prehodni ohladitvi v petek spet precej poskočile. Temperatura bi večinoma lahko presegla +15 °C in tudi v sredogorju in visokogorjui se bo sneg precej ojužil in hitro talil,” napoveduje Gregor Skok(ciklon.si), ki ob tem opozarja, da so napovedi do 5 dni kar zanesljive, potem pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje!

“Sicer pa do tja je še teden dni in so spremembe možne, v zadnjih dneh februarja oz. v začetku marca ni izključeno da se mraz iz vzhoda zopet vrne?” še doda na svoji FB strani.

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 65 times, 1 visits today)