Hranjenje ptic pozimi: “Nasujte rozine – ne krušne drobtine”

27 novembra, 2020

Zunaj je vse bolj mraz, ptice imajo čedalje manj hrane – ko bo zmrzovalo, bo problem tudi voda. Ob tem Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije opozarja, naj ptic ne hranimo s kruhom ali ostanki hrane, posebej ne z začinjeno ali kuhano.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

“Res je, da bodo ptice z veseljem pojedle kruh, vendar je ta za njih neprimeren predvsem zaradi dveh razlogov: 1. kruh ni energetsko bogata hrana in ne vsebuje maščob in mineralov, ki jih ptice pozimi potrebujejo, 2. kruh se hitro navlaži, napadejo ga plesni in postane pravo gojišče bakterij. Tak kruh je za ptice nevaren!” pojasnijo.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Če bi jim že dajali kruh bi ta moral biti posušen, ptice pa bi ga morale pojesti takoj. Hranjenja s kruhom se zato raje ne poslužujmo, saj lahko naredimo več škode kot koristi.

Svetujejo, da jim raje ponudimo rozine – kosu, brinovki in taščici bomo z njimi polepšali hladne dni!
Pomembno pa je, da so rozine brez kakršnih koli dodanih sestavin ali prelivov kot sta čokolada in sladkor.

 

Vir: ptice.si fb

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 305 times, 1 visits today)