2:23 pop AKTUALNO

Google dobrodelnost: med najboljšimi tudi slovenska projekta

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija in Univerza na Primorskem, Fakulteta za turistične študije – Turistica sta se z najbolje predstavljenimi projekti postavili ob bok preostalim 11 organizacijam, ki so bile izbrane v sklopu Google.org Impact Challenge za države Srednje in Vzhodne Evrope. Google bo organizacijam, ki so predstavile najboljše dobrodelne projekte, podelil 2 milijona evrov za spodbujanje gospodarske rasti in ustvarjanje enakih možnosti za uspeh vseh v digitalnem svetu.

Google je januarja letos predstavil Google.org Impact Challenge za države Srednje in Vzhodne Evrope – za pomoč pri spodbujanju vse bolj digitaliziranega gospodarstva, s poudarkom na nujnosti socialne vključenosti.

LocalsFromZero

Pri UP FTŠ Turistici verjamejo, da bosta pandemija in tehnološki napredek med podeželskimi ponudniki in ponudniki v mestnih območjih le še povečala digitalni razkorak. Zmagovalni model LocalsFromZero, ki ga njihovi študenti in profesorji s številnimi domačimi in tujimi partnerji razvijajo v okviru programa sTOUdio Turistica, bo tako ponudnikom podeželskih izkušenj pomagal narediti naslednji korak k digitalizaciji v turizmu in postati konkurenčen na trgu. »Gradimo podporno okolje za periferni turizem in tovrstne turistične ponudnike izobražujemo na področju digitalizacije in podjetništva. Vse radovedne in odgovorne popotnike vabimo, da ustvarite prijetne spomine in nova poznanstva v njihovem avtentičnem okolju,« je ob prejemu sredstev v sklopu Google.org Impact Challenge izpostavil izr. prof. dr. Dejan Križaj, idejni vodja pilotnega R&D izobraževalnega programa sTOUdio Turistica.

Učitelj sem! Učiteljica sem

Medtem ko se Fakulteta za turistične študije – Turistica osredotoča na izgradnjo podpornega okolja ruralni skupnosti, AmCham Slovenija z zmagovalnim projektom ‘Učitelj sem! Učiteljica sem!’ z osredotočenostjo na nujnost opremljanja učiteljev in učiteljic z znanjem in kompetencami za prihodnost spreminja šolski sistem na inovativen način. Hkrati pa omogoča izobrazbo učencev, ki bodo del 5.0 družbe. »Projekt ‘Učitelj sem! Učiteljica sem!’ daje glas učiteljicam in učiteljem, ki svoje delo čutijo kot poslanstvo, ki z izjemno predanostjo iščejo najboljše v učenkah in učencih in ki so lahko vzorniki prihodnjim generacijam. Projekt daje moč tistim, torej učiteljicam in učiteljem, ki lahko vsak dan znova opolnomočijo našo prihodnost,« je povzela Brina Tomovič Kandare, vodja projekta ‘Učitelj sem! Učiteljica sem!’, AmCham Slovenija.

»Vsi projekti v sklopu Google.org Impact Challenge so pokazali ogromno ambicijo pomagati lokalnim podjetjem in posameznikom. Nobena skrivnost ni, da digitalna preobrazba spreminja način našega življenja in postaja ključno gonilo prihodnje gospodarske rasti, ne samo v Sloveniji, ampak tudi po vsem svetu. Vesel sem, da sta bila slovenska projekta prepoznana kot ena najboljših, saj vsak izmed njiju na svoj način pomaga različnim članom naše družbe pri nadaljnji rasti in razvoju,” je o izboru najboljših projektov povedal dr. Marko Grobelnik, član mednarodne Google.org Impact Challenge žirije in raziskovalec na področju umetne inteligence z Instituta Jožef Stefan v Ljubljani.

 

 

 

 

 

(Visited 117 times, 1 visits today)
Close