eAsistent: V času epidemije smo videli, kako pomembno vlogo ima učitelj

17 septembra, 2020
B.R.
eAsistent: V času epidemije smo videli, kako pomembno vlogo ima učitelj

Če so vaši otroci v osnovni šoli, potem zagotovo uporabljate eAsistenta ali drugo podobno e-orodje. Marca, ko so se šolska vrata zaprla, je eAsistent priskočil na pomoč šolam, učiteljem, učencem in staršem ter pripravil različne načine za šolanje na daljavo.

Pogovarjali smo se z Vladimirjem Balukčićem, direktorjem eAsistenta, ki nam je v kratkem pogovoru zaupal nekaj zanimivosti o omenjenem sistemu.

Za vse tiste, ki še ne poznajo eAsistent, prosim, povejte, kaj je to?

eAsistent je rešitev za šole, starše in učence, ki se razvija več kot 10 let. Pokriva vse ključne procese na šoli z namenom, da pomaga nadgraditi izobraževanje v šolah. eAsistent podpira različne tipe šol: osnovne šole, podružnice na osnovnih šolah, srednje šole, izobraževanja odraslih, šole, ki izvajajo posebni program, šole, ki izvajajo prilagojeni program, šolske centre ter vrtce.

Komu je namenjen?

Namenjen je vsem deležnikom v odnosu šola – starši – učenci, saj pokriva več kot 30 različnih področij povezanih z vzgoji in izobraževanjem. Namenjen je učiteljem, staršem, učencem, dijakom, vzgojiteljem, ravnateljem, administratorjem, urničarjem, svetovalnim delavcem, organizatorjem prehrane, tajnikom mature, poslovnim sekretarjem, pooblaščenim osebam za varstvo podatkov, idr.

 

Kdaj ste začeli razvijati eAsistenta?

Začetki razvoja segajo v šolsko leto 2009/2010, ko so bile pripravljene prve rešitve eDnevnika za šole. Od takrat dalje se rešitev neprestano razvija in ponuja več kot 137 pripomočkov, ki jih vsaka vzgojno izobraževalna ustanova uporablja in prilagaja svojim potrebam.

 

Marca se je zgodilo to, kar se ni še nikoli, kakšen poskok uporabnikov ste zaznali?

Ko so se marca zaprle šole, je bilo treba čez noč pripraviti podporo za pedagoški proces oz pouk na daljavo za več kot 500 šol. To je pomenilo tudi zelo velik poskok uporabnikov. Predvsem z vidika uporabe novih pripomočkov (za šole smo pripravili 5 načinov za izvedbo pouka na daljavo).

 

Kakšne načrte imate za prihodnost?

Načrti za prihodnost so predvsem usmerjeni v podporo pedagoškega procesa. V času epidemije smo videli, kako pomembno vlogo v izobraževalnem procesu ima učitelj in predvsem zanje bomo razvili pripomočke, ki jim bodo pomagali, da izobraževanje poteka čim boljše.

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 120 times, 1 visits today)