Brezplačni prevoz za starejše ter gibalno ovirane okoli zdravstvenih ustanov

7 julija, 2021
Foto: arhiv MOL

Na Mestni občini Ljubljana v sodelovanju z Javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet d.o.o. ter Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Ljubljana in Onkološkim inštitutom Ljubljana so začeli z izvajanjem pilotnega projekta prevoza na klic z električnim vozilom Klinko Kavalir.

Brezplačni prevoz s Klinko Kavalirjem po celotnem območju UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana bo namenjen predvsem starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam, ki prihajajo na zdravstveno obravnavo v klinike, ki delujejo pod okriljem UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana.

Posamezniki, ki bodo potrebovali prevoz s Klinko Kavalirjem, ga bodo lahko poklicali na telefonsko številko 041 504 400 vsak delovni dan med 6.30 in 19.30 uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih Klinko Kavalir ne bo vozil. “Dogovorili se bomo za brezplačen prevoz med poljubnima točkama znotraj območja UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana. Uporabniki se bodo lahko od doma na pot podali z avtobusom mestnega potniškega prometa ali z vlakom, izstopili na katerem izmed postajališč v bližini, od tam pa jih bo Klinko Kavalir brezplačno popeljal do izbrane klinike in nato nazaj do želene točke,” povedo na MO Ljubljana.

 

vir: MOL

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 136 times, 5 visits today)