Bomo morali septembra že zakuriti?

31 avgusta, 2021

“Že nekaj dni je slika povsem jesenska, saj smo še vedno pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka,” so včeraj zapisali na ciklon.si /srednjeročna napoved in napovedali, da nas čakajo še trije dnevi bolj spremenljivega vremena.

“Od srede bo vremenska slika bolj stabilna, večinoma sončno bo, saj se bo od severozahoda razširilo nad območje Alp območje visokega zračnega pritiska, od severa se bo proti jugovzhodu Evrope spuščala nova dolina s hladnejšim zrakom, ki pa bo na nas verjetno vplivala ob koncu tedna, pihal severni veter, na Primorskem šibka burja, kar pomeni da smo z vročino letos zaključili,” so zapisali.

Glede na nadaljnje modele in napovedi ugibajo o nestabilne in hladnejšem vremenu tako naslednji teden, še bolj pa v drugi dekadi septembra – lahko bi imeli obdobje spremenljivega in hladnejšega vremena.

Bralci se že sprašujejo, če to pomeni, da bomo morali že septembra zakuriti, a na ciklon.si vedno znova opozorijo, da so napovedi do 5 dni kar zanesljive, potem pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje!

 

Vir: ciklon.si

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 118 times, 1 visits today)